Vaig arribar al Penyafort l’octubre de 1970 provinent de la meva Mallorca natal. Vaig viure al Col·legi Major els cinc anys que llavors duraven les llicenciatures i els dos primers anys de jove professor.

Varen ser anys excitants i estimulants, en que, a més d’estudiar les llicenciatures en Dret i en Ciències Econòmiques, els freqüents incidents sociopolítics que mantenien sovint “al ralentí” les activitats acadèmiques van permetre – i fins i tot propiciar – uns aprenentatges vitals en companyia dels altres 170 companys del Penyafort que van ser decisius en la meva visió en molts aspectes, des de com funciona el món fins al valor de l’amistat.

No em vaig poder desenganxar de la singular institució que és la Universitat i vaig entrar de professor al Departament de Teoria Econòmica, acabant el Doctorat en 1980 i accedint a la Càtedra en 1986. Després he recorregut l’organigrama universitari, fins el Deganat de la Facultat (1994) i el Rectorat de la UB (2001-2005). Ara em dedico bàsicament a analitzar els problemes de l’economia internacional, la globalització i la crisi, qüestions excitants en que entendre fenòmens realment nou és compatible amb aprendre algunes lliçons importants de la Història.