El meu nom és Rafael Ramis Barceló. Vaig arribar al CMU Penyafort-Montserrat als divuit anys, procedent de Mallorca. Hi vaig passar nou cursos consecutius i, al anar-me’n, als vint-i-set anys, em vaig incorporar com a professor a la Facultat de Dret de la Universitat de les Illes Balears.
La meva època d’estudiant universitari, distribuïda en tres Universitats i quatre Facultats distintes, queda aixoplugada pel Col·legi Major, que és on vertaderament vaig aprendre de la vida, dels demés i, sobre tot, allà on vaig madurar el que volia ser. He dit vàries vegades que sense els meus pares i sense el Penyafort, no seria ni una quarta part del que sóc.
Del Penyafort hi destacaria l’ambició i el talent de bona part dels col·legials, l’esperit d’aprenentatge i trobada, i evidentment, la vocació interdisciplinar. L’espai de convivència de persones de diferents carreres, mires i procedències el fa una fita cabdal en la vida d’un estudiant, i esdevé un lloc que millora a tothom que hi passa.
Amb tots els col·legials de les diferents èpoques i generacions (de totes les edats, coneguts o desconeguts) m’hi uneix un vincle de simpatia invariable i cordial, que serveix tant per recordar temps pretèrits, com per afrontar nous reptes. Per això, estic a la disposició de col·legials passats, presents i futurs, per a qualsevol comentari: d’un “Penyata” sempre serà ben arribat!

http://www.uib.es/es/personal/ABjIzOTQxNg/

https://uib-es.academia.edu/RAFAELRAMISBARCEL%C3%93

http://dialnet.unirioja.es/servlet/autor?codigo=950515